Asperger Sendromu Belirtileri ve Anlamı

Asperger Sendromu Belirtileri ve Anlamı
A+
A-

Asperger Sendromu Belirtileri ve Anlamı

Asperger Sendromu yaygın olarak gelişim bozukluğu olarak bilinir. Asperger Sendromu otistik spektro bozukluklarından bir tanesi yani bilinen otizm bozukluğudur. Otistik spektro bozukluklarının içerisinde belli başlı farklar bulunmaktadır. Asperger sendromu daha çok zeka geriliği değil de otistik bir bozukluktur. Asperger sendromunun ilk tanımlayan kişi Hans Asperger’dir. Ve bundan dolayı bu şekilde adlandırılmıştır.

Genellikle tanımlanması kolay olmayan bir sendromdur. Gelişim bozuklukları yaygın olarak bir birleriyle karıştırılabilir ve tanımlanmasında güçlük yaşanabilir. Bu neden ile diğer tür otistik bozukluklarla karışabilir. Çok küçük yaşlarda Asperger Sendromunun tanımlanması bazı belirtilerin takip edilmesi ile ve bu belirtilerin gözden geçirilmesiyle konulabilir. Asperger sıkça rastlanılan bir tür hastalık değildir. Halk arasında genellikle bebek iken veya çocuk yaşlarında ortaya çıkar.

Genel olarak yetişkin yaşlarda tanımlanması çok nadirdir. Ancak Asperger Sendromu genç yaşlarda başlayarak ömür boyu sürer. Bu hastalığın bebekler üzerindeki etkisi çocuk yaştaki hastalardan nadiren daha farklıdır. Bebek hastalarda daha çok göze çarpan belirtileri bulunur. Bu belirtiler daha çok tekrar eden hareketler olarak gözlemlenirler. Bu hareketler tiklerden daha çok fark göstererek bazı eşyaları bir ritimle bir yere vurma, ritmik şekilde el çırpma veya kendi ekseni etrafında dönüş hareketleri olarak gözlemlenirler.

Bu hareketler Asperger Sendormunun belirtileri olabileceği gibi yaygın gelişim bozuklukları veya otistik spektro bozukluklarına özgü davranışlarda olabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.